De Radboud Jonge Akademie (RJA) is een denktank die bestaat uit jonge ambitieuze medewerkers die verschillende functies hebben en afkomstig zijn van alle verschillende faculteiten. Wanneer leden starten zijn zij minimaal 2 jaar en maximaal 10 jaar geleden gepromoveerd, maar zij hebben geen onderzoeksfunctie nodig om lid te kunnen zijn. Daarin is de RJA uniek onder de jonge akademies in Nederland. Een lidmaatschap duurt vier jaar en is open voor iedereen die sterk gemotiveerd is om zichzelf en het eigen vakgebied verder te ontwikkelen en bij te dragen aan interdisciplinaire samenwerking en de academische cultuur binnen en buiten de uu77 en het Radboudumc. Via deze pagina publiceert de RJA jaarlijkse een oproep om te solliciteren naar het RJA lidmaatschap.
RJA leden zoeken actief interdisciplinaire samenwerking met collega’s van binnen en buiten de RJA en willen zich graag ontwikkelen als nieuwe leiders binnen hun vakgebied. De RJA neemt deel aan het debat over onderwijs, onderzoek, maatschappelijke impact en leiderschap om zo de academische cultuur te verbeteren. De RJA geeft (ongevraagd) advies aan het College van Bestuur van de uu77 en het Radboudumc, College van Decanen en universitaire commissies. De RJA is onderdeel van een nationaal netwerk van jonge akademies en werkt samen met .
RJA leden ontmoeten elkaar tijdens de ledenvergaderingen en maandelijkse netwerk lunches. Zij spreken met elkaar over hun dagelijkse werkzaamheden en wisselen ervaringen uit op het gebied van beleid binnen hun eigen faculteit en instituut. Deze discussies leiden tot nieuwe mogelijkheden voor interdisciplinaire samenwerkingen en geven hen een breder beeld van de universiteit. RJA leden werken in projectgroepen die elke één of twee maanden samenkomen. Tijdens deze vergaderingen ontwikkelen de zij nieuwe initiatieven en stellen zij de prioriteiten vast. Een aantal keer per jaar bespreken de RJA leden hun adviezen en ideeën met de leden van het College van Bestuur en met de faculteitsbesturen van hun eigen faculteit. Eliana Vassena en Femke Bekius zijn de co-voorzitters van de RJA.
Ga naar: interdisciplinariteit • academische cultuur • leden
Volg ons:
Teamleden van het team sociale veiligheid willen bijdragen aan meer sociale veiligheid en verbeteringen op het gebied van diversiteit en inclusie. Leden van dit team hebben discussies met het College van Bestuur, vertrouwenspersonen en andere medewerkers. Het team is betrokken bij het Prevent, Care, Cure project en heeft deelgenomen aan de universiteits-brede discussie over sociale veiligheid voor de start van dit project.