Wat kun je ermee?
Arbeidsmarktperspectief
Na je studie beschik je over uitgebreide kennis van de Romeinse materiële wereld, analytisch vermogen en een brede academische basis. Al naar gelang je vakkenpakket kom je in aanmerking voor een KNA-gelijkstelling. Hiermee ben je uitstekend voorbereid om in de praktijk van de Nederlandse archeologie aan de slag te gaan.
Mogelijke beroepen
- Medewerker bij een (commercieel) archeologisch bureau
- Beleidsmedewerker bij de overheid
- Kunsthandelaar
- Historisch onderzoeker
- Communicatieadviseur
- Docent in het voortgezet onderwijs
Radboud Career Service
Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.
Onderwijs
Als je graag in het onderwijs wilt werken, kun je na de masterspecialisatie Romeinse Archeologie doorstromen naar de lerarenopleiding Taal- en Cultuurwetenschappen bij de Radboud Docenten Academie. Afhankelijk van je bacheloropleiding laat je je opleiden tot docent Geschiedenis, Kunstgeschiedenis of Grieks, Latijn en KCV. Voor de laatste richting moet je wel, na een bachelordiploma Griekse en Latijnse taal en cultuur, in je master minstens 30 ‘talige’ studiepunten hebben behaald.
Blijf je ontwikkelen, ook na je master
Wil je ook na je master bij blijven in je vakgebied? Bij de uu77 bieden we ook onderwijs voor professionals. Hier verbind je de uitdagingen van jouw toekomstige werkpraktijk en maatschappelijke vraagstukken met wetenschappelijke inzichten en praktische vaardigheden. Zo versterk je je kennis, blijf je vooroplopen in je carrière en ben je altijd voorbereid op de volgende stap.
Werken in de wetenschap?
Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.