Waarom Science in Society studeren in Nijmegen?
Wetenschap en technologie hebben een grote invloed op de samenleving. Omgekeerd vormt de samenleving ook de manier waarop wetenschap en technologie zich ontwikkelen. De COVID-19-pandemie heeft recentelijk aangetoond hoe belangrijk deze link is: universiteiten en onderzoeksinstellingen zijn afhankelijk van publieke steun, terwijl bedrijven en overheden wetenschappelijke kennis nodig hebben. Daarom hebben wetenschappelijke experts veel baat bij een diepgaand begrip van sociale processen. In deze tweejarige specialisatie verdiepen betastudenten hun begrip van wetenschap, terwijl ze zich specialiseren in ethische en maatschappelijke vraagstukken die wetenschap en samenleving verbinden.
Waarom Science in Society studeren?
- Je verdiept je kennis in je wetenschappelijke vakgebied in het eerste jaar en leert in het tweede jaar hoe je wetenschappelijke kennis kunt verbinden met uiteenlopende perspectieven en belangen van verschillende belanghebbenden.
- Je kunt je richten op onderwerpen die je interesseren: in Science and Societal Interaction leer je over maatschappelijke vraagstukken en sociaalwetenschappelijke methoden. In Philosophies and Worldviews bestudeer je wetenschappelijke en ethische normen van onderzoek en de filosofische basis van wetenschappelijke kennis.
- De specialisatie is nauw verbonden met het . Het instituut brengt een groep experts uit verschillende disciplines en achtergronden samen om gezamenlijk kwesties aan te pakken op het snijvlak van wetenschap en samenleving.
- Je volgt lessen met studenten uit alle natuur- en computerwetenschappelijke vakgebieden.
- Je komt bij functies terecht die zich bezighouden met complexe vraagstukken uit de echte wereld, waarbij je je wetenschappelijke achtergrond combineert met de analytische en communicatieve vaardigheden die je tijdens je specialisatie in Science in Society hebt ontwikkeld.
Wil je meer weten van wat de uu77 te bieden heeft?