In 2025 zullen o.a. een aantal nieuwe bacheloropleidingen aan bod komen, zoals Humane Neurowetenschappen en Samenleving, Taal en Cultuur. Ook presenteren we alle ontwikkelde lob-lesmaterialen waarmee jullie scholieren kunnen ondersteunen bij de keuze tussen hbo en universiteit.


Programma Radboud Decanendag
Bekijk hieronder alle onderdelen van het programma van de Radboud Decanendag op donderdag, 15 mei 2025, in zaal 01.150 van het Elinor Ostromgebouw.
Ontvangst met koffie / thee in zaal.
Rachèl Wannet, MA, Coördinator vwo-contacten.
Hoe vergaat het studenten die via niet-reguliere instroom aan een universitaire beta-opleiding beginnen: bijvoorbeeld op basis van hbo-p na havo, of Colloquium Doctum, of vwo deficiënt? Welke verschillen zien wij met de ‘reguliere’ vwo scholier? Wat zijn benodigde vaardigheden?
Aansluitend vergelijken we de universitaire moleculaire studies van de uu77 met de varianten op het hbo. Hoe ziet het programma eruit en wat verwachten we van de student? Wat zijn de verschillen in de hbo en wo programma’s?
Michiel Bronkhorst, MA, International Relations and Admissions Officer,
Dr. Paul Kouwer, Director of education, Institute for Molecular Sciences, Associate professor, Synthetic Organic Chemistry.
Tijdens deze presentatie vertellen we meer over de nieuwe opleiding Humane Neurowetenschappen. De bachelor start in 2026 en is een samenwerking tussen de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en de faculteit de Sociale Wetenschappen. Hoogleraar Pieter Medendorp, tevens oprichter van de bachelor, vertelt over de ontwikkeling in neurowetenschappen en geeft een inkijkje in het onderwijsprogramma.
Prof. dr. Pieter Medendorp.
Pauze, met koffie en thee in zaal. Uitdelen lerarenposters ‘doe iets wat ertoe doet’.
We vertellen over de misconcepties die er soms zijn rondom het kiezen van een letterenstudie. We demonstreren een nieuwe online game en bijbehorend lespakket die gaan over welke vaardigheden en mogelijkheden een letterenstudie oplevert. Laat je leerlingen het ervaren via onze escapegame: Anna’s Atlantis.
Teachers in residence: Birgit Koolen, Jeanine Belger, Saranne Schümers, Carolien Trieschnigg.
In deze sessie komt de sociale en culturele kant van duurzaamheid aan bod. Want duurzaamheid is veel meer dan klimaatverandering en bodemverontreiniging. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN gaan ook over onderwijs, gender en stedelijke gemeenschappen. Bovendien staat of valt klimaatbeleid bij communicatie en cultuur. In deze presentatie staat de bacheloropleiding Samenleving, Taal en Cultuur centraal; hierin bestuderen studenten discussies over duurzaamheid in hun regionale context: Latijns Amerika, Noord-Afrika en Centraal Europa, kiezen ze voor een taal om die discussies te analyseren en verdiepen ze zich in communicatietheorieën om zelf in terugkerende projecten tijdens hun opleiding een bijdrage te leveren aan de oplossing van deze complexe maatschappelijke problematiek.
Prof.dr. Edwin van Meerkerk, hoogleraar cultuureducatie met student Rosa Floris.
De HAN en de uu77 presenteren de verschillende LOB hbo-uni-materialen die het vo kan gebruiken in hun lessen, zoals praatplaat, folder, videopodcast, invulformulier, e.d.
Simone Marks Sr. Marketing en Communicatie Adviseur HAN, Mary van Kronenburg Studiekeuze- & loopbaanprofessional HAN en Rachèl Wannet Coördinator vwo-contacten uu77.
Lunch bij café op begane grond Elinor Ostrom gebouw.
Einde plenaire programma Radboud Decanendag.
Optionele rondleiding campus onder begeleiding van studenten.
- Wanneer
- donderdag 15 mei 2025, 09:00 - 14:00
- Locatie
- Elinor Ostromgebouw
- Organisatie
- uu77
Heb je een vraag over de Radboud Decanendag? Neem contact op met Rachèl Wannet, MA, coördinator vwo-contacten.